Ons doel is om u zo veel mogelijk te ontzorgen zodat wij de overledene, uw dierbare, zo snel mogelijk naar huis laten overbrengen.

Kostenbegroting

Als u graag wilt dat wij contact met u opnemen om u te voorzien van informatie of een kostenbegroting, zijn wij 24 uur per dag beschikbaar.

Email: [email protected]
Telefoonnummer: 0031 (0)85 006 9905

Veel gestelde vragen

Alles wat u moet weten over repatriëring.

Wat betekent repatriëring?

Repatriëring betekent het overbrengen van een persoon. Dat kan bij leven of na overlijden. De RepatService verzorgt de overbrenging van een overledene.

Hoe lang duurt een repatriëring?

Hoe lang repatriëring duurt, is afhankelijk van onder andere de locatie en oorzaak van overlijden, de lokale en nationale wetgeving en hoe snel de internationale documenten gereed zijn. Meestal duurt een repatriëring ongeveer 1 week maar soms kan het een aantal weken duren voordat een overledene terug is.

Wat kost een repatriëring?

De hoogte van de kosten is afhankelijk van de locatie van overlijden en welk vervoer er geregeld moet worden. De kosten van het vervoer m.b.v. een vliegtuig zijn hoger dan vervoer met een rouwauto. De kosten variëren, per land en situatie, van ca. € 4.000,- tot € 12.000,- In deze kosten is dan alles opgenomen zoals de internationale documenten, de repatriëringskist, de kosten van vervoer in binnen- en buitenland, douane afhandeling en mortuarium. Vraag bij ons een offerte aan zodat wij u de kosten overzichtelijk maken.

Is het paspoort nog geldig?
Na het overlijden is het paspoort niet meer geldig en moet een Laissez-Passez aangevraagd worden t.b.v. de overbrenging. Deze en andere documenten worden door ons geregeld.
Wat vergoedt de verzekering?

De kosten voor een internationale overbrenging worden vaak gedeeltelijk vergoed door de reis-, zorg- of uitvaartverzekering. Adviseer bij uw verzekeraar wat er exact wel/niet vergoed wordt zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Kan ik al de uitvaart in Nederland regelen?

Dat wordt afgeraden omdat een overbrenging een aantal dagen tot een aantal weken kan duren. Wij stemmen de planning voor de uitvaart in Nederland met de nabestaanden en uitvaartverzorger af.

Wat regelt de uitvaartverzorger in Nederland?

De uitvaartverzorger in Nederland regelt in principe alleen alles rondom de uitvaart in Nederland.

Kan ik als familie mee terug vliegen/rijden?

Dat wordt vaak afgeraden, maar is (soms) wel mogelijk. Wij gaan met u in overleg wat wel of niet mogelijk is.

Wat kost een begrafenis/crematie in het buitenland?

De kosten voor een uitvaart in het buitenland is heel verschillend en afhankelijk van o.a. het land. Wij adviseren graag wat mogelijk is.

Wat kost het versturen van een asbus?

De kosten voor het versturen van een asbus is afhankelijk van het land van bestemming. Graag stellen wij een vrijblijvende offerte op.