Overlijden in het buitenland, terugkeer naar Nederland

Als er sprake is van een overlijden in het buitenland en de overledene dan is het belangrijk dat u niet direct zo maar papieren of documenten in het buitenland tekent. Vaak beheerst u de taal, of termen uit de uitvaartbranche, niet en tekent u ‘zomaar’ iets waar u later veel spijt van kunt hebben.

Heeft de overledene een reisverzekering die de kosten voor de terugkeer naar Nederland vergoedt? Bel dan de alarmcentrale van de reisverzekering of bel de reisverzekering om het telefoonnummer van hun alarmcentrale te achterhalen. De alarmcentrale bepaalt welke onderneming de overbrenging naar Nederland voor u gaat verzorgen.

Heeft de overledene geen reisverzekering maar wel een zorg –en/ of uitvaartverzekering? Bel dan de zorg en/of uitvaartverzekering om te vragen of de kosten (en welke exact) voor de repatriëring betaald worden. Vaak heeft u vrije keuze om te bepalen wie de repatriëring van uw dierbare mag verzorgen. Belt u ons voor alle vragen en kosten. Wij helpen u ook om de vergoeding van de zorg- of uitvaartverzekering te achterhalen als u dat lastig vindt.

Is er geen verzekering, dan kunt u ons ook bellen, wij stellen dan, op basis van uw wensen en de situatie in het buitenland, eerst een offerte op zodat u weet waar u aan toe bent. Wij adviseren u wat er mogelijk is om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Bij een overlijden in het buitenland duurt het een aantal dagen tot soms een paar weken voordat de overledene terugkeert naar Nederland. De redenen hiervoor zijn divers en soms een combinatie van elkaar. Dat kan aan de oorzaak van overlijden liggen, de nationale en lokale wetgeving, de snelheid dat internationale documenten gereed zijn, de mogelijkheden voor het vervoer (via weg of lucht).

Wij zullen u van iedere stap op de hoogte houden en geven een reëel beeld van de kosten en van de duur van de repatriëring. Totdat wij niet definitief de dag van aankomst in Nederland aan u doorgeven, is het van belang dat u nog geen uitvaart in Nederland gaat organiseren. Er kan altijd overmacht optreden waardoor de terugkeer naar Nederland helaas toch vertraging oplevert (door bijv. weersomstandigheden, stakingen op een vliegveld).

In sommige gevallen vraagt de situatie in het buitenland, of de hoogte van de kosten, om een andere oplossing, zoals een crematie of begrafenis in het buitenland. Ook hierin kunnen wij u of de verzekeringsmaatschappij verder helpen.

Neem gerust contact met ons op zodat wij u op basis van uw eigen uw situatie kunnen helpen.

Neem contact met ons op voor al uw vragen.
Wij zijn 24/7 bereikbaar voor directe hulp.

Aanvraag kosten / informatie

Als u het prettig vindt dat wij contact opnemen om u van informatie of van een kostenbegroting te voorzien.

Heeft u nu direct te maken met een overlijden in het buitenland? Bel ons dan op telefoonnummer
0031 (0)85 006 9905