Overlijden in Nederland, terugkeer naar het buitenland

Heeft u te maken met een (aankomend) overlijden in Nederland en keert de overledene, uw dierbare, terug naar het thuisland, dan is het van belang dat u weet of de repatriëringskosten door een reis-, zorg- of uitvaartverzekering betaald worden. Een afscheidsplechtigheid in Nederland wordt vaak niet door de verzekering vergoed, maar vraagt u dat voor de zekerheid na.

Als er een verzekering aanwezig is, dan heeft u vaak de vrije keuze om een onderneming te bellen die de overbrenging naar het thuisland voor u regelt. Vraag dit voor de zekerheid na bij de verzekeringsmaatschappij, of belt u ons, wij helpen u graag op weg.

Heeft de overledene geen verzekering, dan worden de kosten van de overbrenging door de familie, vrienden of soms werkgever betaald. Wij kunnen u verder helpen door eerst alle wensen en mogelijkheden te bespreken zodat we een offerte op stellen.

Voor een terugkeer naar het thuisland, regelen wij de internationale documenten, de verzorging van de overledene en het vervoer via de weg of lucht. Ook de communicatie met alle betrokkenen in binnen- en buitenland verzorgen wij. Bij aankomst in het thuisland brengt de lokale uitvaartonderneming (samen met de familie) de overledene naar de laatste plaats van bestemming.

Graag informeren wij u over de mogelijkheden en kosten voor een overbrenging naar het buitenland.

Ook verzorgen wij het vervoer van een asbus naar het buitenland als de crematie in Nederland heeft plaats gevonden.

Neem contact met ons op voor al uw vragen.
Wij zijn 24/7 bereikbaar voor directe hulp.

Aanvraag kosten / informatie

Als u het prettig vindt dat wij contact opnemen om u van informatie of van een kostenbegroting te voorzien.

Heeft u nu direct te maken met een overlijden in het buitenland? Bel ons dan op telefoonnummer
0031 (0)85 006 9905